KARTONAŽA VLAŠIĆ prvi je i jedini hrvatski proizvođač zaštitne ambalaže za arhive, knjižnice i muzeje.  Za svoju 20-godišnju vlastitu proizvodnju kartonske ambalaže i papirne konfekcije, tvrtka je 2012. godine dobila priznanje tradicijskog obrta.

U svome se radu Kartonaža Vlašić prilagođava željama kupaca, pri čemu se odlikuje fleksibilnošću i nalaženjem specifičnih, patentiranih i pametnih idejnih rješenja.

Budući da kontinuirano ulaže u vlastiti razvoj, Kartonažu Vlašić odlikuje inovativnost te izrada unikatnih i nadasve funkcionalnih proizvoda. Pri tome se zaštita arhivske i muzejske građe postavlja kao imperativ, te se od kartonske ambalaže traži da bude izrazito otporna na sve vanjske utjecaje, trajna i izdržljiva. U takvu ambalažu ne smije prodrijeti ni zrnce prašine, ali ona mora biti prozračna te omogućiti stalno strujanje zraka i ujednačenu temperaturu kako bi se na vrijeme spriječilo svako potencijalno biološko, mehaničko ili kemijsko oštećivanje gradiva.

U svojoj stalnoj težnji k izvrsnosti, Kartonaža Vlašić primjenjuje najviše standarde kvalitete: ISO 16245-A, ISO 9706 i druge. Stabilna Ph vrijednost svih komponenti ambalaže, neutralni materijali bez dodanih kemikalija te uporaba beskiselinskog kartona bez metalnih dijelova, svjedoče ne samo o ekološkoj osviještenosti Kartonaže Vlašić nego i o stalnoj brizi da arhivska i muzejska građa bude trajno zaštićena.

U svojoj ponudi za arhive, knjižnice i muzeje, Kartonaža Vlašić nudi široku paletu proizvoda kao što su arhivske kutije, kutije za filmove i mikrofilmove, kutije za pohranu knjiga, slika, fotografija, poštanskih karata, pisama, razglednica kao i svih vrsta muzejskih predmeta, zatim različite zaštitne omote, materijale za konzervaciju i restauraciju te ostale proizvode prema želji naručitelja.

Dimenzije i količine zaštitne ambalaže određuju se dogovorno prilikom naručivanja, a rok isporuke je od 15 do 30 dana.

Smatrajući arhive, knjižnice, muzeje kao i sve ostale imatelje arhivskih i muzejskih zbirki, partnerima u zajedničkoj misiji zaštite i čuvanja arhivskog, muzejskog i knjižnog gradiva, Kartonaža Vlašić nastoji graditi odnos uzajamnog povjerenja i suradnje u procesu trajne i sigurne zaštite naše povijesne i kulturne baštine.

Ambalaža

Arhivske kutije

Muzejski program

Reklame

Uredski program

Vinarski program

Školski program

Kartonske slike

Kontakt

Naše proizvode možete naručiti putem telefona, e-maila ili obrasca na dnu stranice

Ante Kovačića 45
10291 Prigorje Brdovečko,
Prudnice (Zagreb)
Hrvatska

e-mail: info@kartonaza-vlasic.hr
tel: 00385 (0)1 3397 124
fax: 00385 (0)1 3357 827

Kartonaža Vlašić - 2017